вівторок, 24 січня 2017 р.

Робота з сервісом LearningApps.org


    LearningApps.org є додатком Web 2.0 - для підтримки навчання та процесу викладання за допомогою інтерактивних модулів.
    Сервіс досить простий для самостійного опрацювання. Є величезна колекція готових вправ, класифікованих за  різними навчальними предметами. Можна познайомитися з додатками, відсортувавши їх, наприклад, за оцінкою користувачів (спочатку вам запропонують ті вправи, які отримали більш високу оцінку). Якщо ви зареєструєтеся на сайті, то можете створювати  свої вправи, подібні до розміщених. Для цього під кожною вправою є кнопка "Створити схожу вправу". Усі створені вами  вправи, вибрані вами з готових ,зберігаються в особистому кабінеті (кнопка "Мої вправи").
   Найкращим варіантом використання таких вправ на уроці є наявність комп'ютерів у дітей або інтерактивної дошки  в класі. Але якщо , приміром, немає інтерактивної дошки, то самий бюджетний варіант - безпровідна миша. Для виконання вправи миша розташовується  на першій парті. Учні виходять, працюють з мишкою і сідають на свої місця. Ще добре, якщо є жорсткий пластиковий " килимок" для мишки (Airpad).
Особливості роботи в learningapps
1.При роботі з сервісом можна переключитися на  будь-яку мову в правому верхньому кутку, клацнувши на прапорець.
2.Завдання можна створювати та редагувати в режимі он-лайн, використовуючи різні шаблони.
3.На сайті можна вибрати  будь-яку потрібну Вам категорію  на вкладці «Усі категорії»: «Психологія»,  «Історія», «Мистецтво», «Географія», «Біологія» та інші .
4.Можна отримати посилання для відправки по електронній пошті або код для вбудовування у блог або сайт, на Вікі-сторінку.
5.Сервіс цікавий не лише застосуванням різних шаблонів, всяких типів інтелектуальних інтерактивних завдань, але і тим, що можна створити аккаунт для своїх учнів.
    LearningApps.org дозволяє зручно і легко створювати електронні інтерактивні вправи. Широкі  можливості, зручність навігації, простота у використанні. За бажанням  ,будь-який учитель, що має наймінімальніші навички роботи з ІКТ, може створити свій ресурс - невелика вправа для пояснення нового матеріалу, для закріплення, тренінгу, контролю.
    Існуючі модулі можуть бути безпосередньо включені в зміст навчання, а також їх можна змінювати або створювати в оперативному режимі.
   На сайті представлені більше 30 різних інтерактивних видів вправ.
"+" сервісу
1.Безкоштовний.
2.Доброзичливий  інтерфейс.
3.Швидкість створення интерактиву.
4.Моментальна перевірка правильності виконання завдання.
5.Можливість вбудовування завдання на html- сторінку.
6.Багато шаблонів підтримують роботу з картинками, звуком та  відео.
7.Містить велику колекцію вже створених іншими педагогами вправ.
8.Можливий пошук вправ за  категоріями (навчальні предмети).
9.Постійно розвивається.
10.Можливість обміну інтерактивними завданням.
"-" сервісу
1.Частина шаблонів не підтримує «Кирилицю».
2.Деякі шаблони вправ змінюються або зникають взагалі.
3.У шаблонах зустрічаються окремі друкарські помилки, які неможливо виправити вручну.
Крок 1. Адреса сайту : LearningApps.org
    Для перегляду каталогу вправ на сайті реєстрація необов'язкова. Кожен бажаючий може " потренуватися" і створити вправу будь-якого типу. Проте для її збереження  необхідна реєстрація.
Крок 2. Реєстрація
    Для проходження процедури реєстрації на сайті (створення аккаунта) натисніть кнопку "Подати заявку». Процедура входу на сайт (авторизація) проходить також з використанням цієї кнопки.
Крок 3. Створення своєї вправи
    Усі запропоновані види вправ розділені на декілька категорій. Для кожного виду вправ пропонуються зразки ,вже зроблені іншими користувачами сайту.
Спирайтеся на їх досвід! (Розбираючи вже створену вправу завжди легше уявити, що хочеш сама!).
Крок 4. Зберегти вправу.
     Натисніть кнопку «Зберегти вправу». Знайти її можна в особистому кабінеті « Мої вправи».

Немає коментарів:

Дописати коментар