середа, 11 жовтня 2017 р.

Рекомендації Інтернет - залежному


·         Визнайте, що у вас є залежність. Ви не зможете боротися з нею, доки не усвідомите її наявність. Не обманюйте самі себе...
·         Усе більше й більше людей в усім світі попадають в Інтернет - залежність. Тому вам може здаватися, що в цьому немає нічого страшного. Але ви не повинні погоджуватись з цією думкою. Намагайтеся виплисти, навіть якщо всі навколо тонуть.
·         Ви хочете припинити проводити в режимі он-лайн так багато часу? Тоді припините!  Ви ж хочете цього, правильно? Постійно нагадуйте собі про це. Щораз коли бачите комп'ютер, ви думаєте: «Треба б перевірити свою електронну пошту!». Саме так і проявляється ваша залежність. Встановите певні години для перевірки вашої пошти й дотримуйтеся цього розкладу. Якщо ви дійсно проводите в Інтернеті занадто багато часу, спочатку вам буде важко, але потім ви поступово звикнете.
·         Заведіть хобі або захоплення. Відвідуйте різні групи й клуби, займайтеся спортом, музикою, танцями, співом і т.д. Займіться разом із другом фізичними вправами. Поспите замість того, щоб сидіти в Інтернеті. Подивіться фільм, сходіть на концерт, почитайте книгу. Знайдіть який-небудь інтерес, який стане для вас альтернативою Інтернету.
·         Поповнить запас ваших знань. Напевно, у вашому будинку скопилася безліч книг, які ви давно хотіли прочитати. Таким чином, ви не тільки відволічетеся від Інтернету, але й займетеся самоосвітою.
·         Допоможіть на кухні. Ваші домашні будуть раді, якщо ви замість того, щоб сидіти в «чаті» або на якому-небудь форумі, допоможете їм приготувати вечерю. Ви зможете навчитися контролювати себе, вибираючи між Інтернетом і готуванням останнє. До того ж ваша родина буде вдячна вам за приготовлену вечерю.
·         Погуляйте із друзями. Заплануйте похід у боулінг, торговий центр або на ковзанку. Уникайте походів у ті місця, де є доступ в Інтернет, наприклад в Інтернет-кафе.
    • Інакше ви можете піддатися спокусі заглянути туди на кілька хвилин.
·         Заплануйте сімейний вечір. Замість того, щоб дивитися телевізор або проводити час поодинці, зберіться всі разом, повечеряйте, а потім придумайте спільну розвагу, наприклад, пограйте в настільну гру.
·         Встановите ліміт часу роботи вашого комп'ютера. Визначите скільки разів у тиждень вам необхідно виходити в Інтернет. Виключайте комп'ютер, якщо у вас немає необхідності в ньому.
·         Використайте таймер. Перед тим як сісти за комп'ютер, засічіть на таймері 30 хвилин. Сигнал нагадає вам, як багато часу ви провели за комп'ютером.

·         Не їжте сидячи за комп'ютером, Харчування в окремому місці допоможе вам відволіктися від режиму он-лайн.

Немає коментарів:

Дописати коментар