вівторок, 10 жовтня 2017 р.

"Хвилюйтеся в міру" ( поради психолога).

ХВИЛЮЙТЕСЯ, АЛЕ В МІРУ!
(бережіть себе)
  Багато хто з літніх людей прожив важке життя і не може залишатися байдужим до всього, що відбувається в країні. Співпереживають, тривожаться, плачуть. Вони — як діти, найнезахищеніші. Усіх їх хочеться обійняти, заспокоїти. Вони — наше живе минуле, наша совість, хранителі кращого і неминущого.
  Дорогі наші! Ви стільки сил віддали своїй країни, стільки любові подарували дітям та онукам, так підтримували молоде покоління в його боротьбі за краще життя! Спасибі вам за це! Але ми дуже хочемо, щоб ви ще довго були поруч, тому побережіть себе.

  Як це зробити?

— Менше дивіться телевізор (або ж узагалі не вмикайте його певний час), не читайте все підряд! Ваші переживання і втомлене серце роблять нас, людей молодих і зовсім юних, вразливішими. Наша підтримка — це ви — сильні й активні!
— Перемкніть свою увагу на те, що може принести заспокоєння і навіть маленьку радість. Передивіться фотографії, розсортуйте газети, прочитайте давно забуті новини і поради для оздоровлення. Пересадіть улюблені квіти, заведіть кота. Згадайте, які ви колись пекли пироги або як вправно ремонтували табурет! Тряхніть сивиною!
— Якщо вам необхідна рухова активність і спілкування, відвідайте дітей або онуків, прихопивши щось смачненьке. Сходіть на найближчий ринок, купіть собі обновку та корисні фрукти. Прогуляйтеся квітучою вулицею, подихаєте свіжим повітрям на лавці біля будинку.
— Якщо ви живете у сім'ї, покличте всіх до столу, посидіть разом у тісному дружньому колі, пожартуйте, посмійтеся, не забувши один одного обійняти і поцілувати, сказати добрі слова.
— Зателефонуйте старим вірним друзям або завітайте до них у гості — вони теж будуть вам раді. І — жодного слова про політику, про останні новини (хіба що трохи, й те — до перших хвилювань і прискореного серцебиття!).
— Намагайтеся думати про гарне: про чудову погоду, добрих людей, сприятливе вирішення наших спільних проблем. Особливо перед сном.
— Засинайте, коли хочете. Якщо не спиться вночі, випийте заспокійливе: чаю з м'ятою, молока з медом, теплої води, можна валеріанки. Лягайте спати з усмішкою до себе й усього світу, якому бажаєте доброї ночі.
  Пам'ятайте завжди, що ми, кревні й не кревні, але рідні, вас любимо, і хочемо, щоб ви були здорові. Хвилюйтеся, але в міру.
  Радійте! Живіть довго і щасливо.

Немає коментарів:

Дописати коментар